Направи си сам декорация за градина

Публикувано на
Красива градина в натурален стил
beautiful garden in natural style 2021 09 04 12 16 07 utc
Направи си сам декорация за градина 6

Летният сезон е подходящо време за всякакви ремонти по домовете. Той е и времето, в което всички се заравят в работа в дворовете и градините. През този период на годината работата на открито сякаш няма край. Но може да използвате това време и за нещо много приятно и вълнуващо, а именно декорирането на градината. Така ще имате възможност да превърнете двора си в чудесно, удобно и атрактивно място, в което да прекарвате времето си на открито. Това без съмнение ще отнеме време и усилия, но крайният резултат си заслужава.

Останете с нас, за да научите някои интересни идеи за декориране на градината, които съвсем сами може да реализирате. Най- добрите идеи за двора са не тези, които струват цяло състояние, а тези които може да създадете сами. За целта се подгответе предварително и се въоръжете с най- необходимите инструменти и приспособления, които да ви помогнат в предстоящите дейности.

Идеи за декориране на градината

Всеки от вас със сигурност има купчина стари, позахабени и неизползваеми вещи, захвърлени на тавана или в мазето. Те могат да се превърнат в част от една интересна визия на двора ви, за която много естети биха ви завидели. Затова се разровете в старите си вещи и заделете всичко, което би могло да ви бъде от полза за декориране на градината. А ние от своя страна ще ви предложим някои ценни съвети и идеи в стил направи си сам декорация за градина. Ето и някои от тях:

Билки и цветя в саксии

colorful garden 2022 08 01 03 10 09 utc 1
Направи си сам декорация за градина 7

Всякакви различни и непотребни посуди биха ви свършили чудесна работа за тази идея. Ако имате стари съдове като кофи, лейки, саксии, буркани и други подобни, не ги изхвърляйте. Те ще се превърнат в невероятни съдове за засаждане на цветя и билки.

Почистете ги добре, добавете малко креативност, като ги боядисате или изрисувате, и вашите цветни и атрактивни саксии са готови. Засадете в тях сезонни билки и цветя и намерете най-подходящите места за тях в двора ви. Може да ги разположите както директно върху тревата, така и да ги наредите върху стълби, каменни зидове или около мястото за отдих, което с наша помощ ще създадете.

Камъни за декориране

Всякакъв вид и размер камъни биха ви били полезни за декорация. С тях вие може да изградите пътечки в градината, по които да минавате. Може да подберете и цветни камъчета, с които да оградите някои засадени цветя или други насъждения, като им придадете по-интересна и завършена визия.

Ако пък разполагате с големи камъни, бихте могли да създадете своеобразен зид или стъпала. Идеите за градина с камъни са наистина много и вие може да развихрите фантазията си и да изберете тези, които са най- подходящи за пространството във вашата градина.

Декорации от стари гуми

Не изхвърляйте старите гуми от автомобила си. Те ще се превърнат в чудесни форми в градината ви. С тях може да създадете редица фигури, като ги изрежете и оформите. Може да направите декоративен кладенец от гуми или да създадете от тях в градината различни форми като пеперуда или цвете, в които да засадите растения. За да изглеждат още по-весели и атрактивни, може преди това да ги боядисате в разноцветни багри, които да радват окото и да създават още по-свежо настроение.

Арка от цветя

Старинна врата с къща с арка от цветя
Направи си сам декорация за градина 8

Ако разполагате с необходимото място в градината си, бихте могли да направите сами арка от цветя. Потърсете материали като непотребни железа, мрежа и други подобни и ги сплетете в П – образна форма. Разположете ги на подходящо място, захващайки ги здраво в земята, и вашата арка е готова. Изберете подходящо увивно растение, което да засадите до нея. Така растейки, то ще се оплита в арката и според скоростта му на растеж, вие скоро ще се сдобиете с цветна и шарена арка от цветя.

Ако разполагате с някой стар велосипед, който не е в движение, може да го превърнете в чудесна поставка за саксии с цветя или да засадите в основата му увивно цветно растение. Така старият ви велосипед също може да се превърне в чудесна и нетрадиционна арка за цветя

Къщичка за птици

Като деца много от вас вероятно са прекарвали летата си на село при баба и дядо. Там направата на къщички за птици е била неминуемо една от основните задачи за лятото. Вероятно няма да ви бъде трудно и без много указания да се справите с тази задача. А и какво по-приятно усещане за ушите би било от това да чувате чуруликането на птички, докато сте в градината?

За да я направите, може да използвате летви и парчета дървесина, които да сглобите в малка и спретната къщичка, в която да обособите отвор, през който да влиза и излиза птичето. Оставете място и за поставяне на семена или трохи. Боядисайте я или я лакирайте, за да съхраните дървесина от слънце и дъжд. За целта ще ви е необходима удобна работна маса, върху която да разкроите, заковете и боядисате елементите от къщичката за птици. Изберете подходящо място, на което да я поставите. Закрепете я добре и къщичката за птици е готова да посрещне своите обитатели.

Люлка в градината

Ако имате голямо дърво с подходящ клон, на който бихте могли да завържете градинска люлка, то без съмнение градината ви, ще се превърне в още по-атрактивно място. Нужни са ви само здрава подложка, която да използвате като седалка за люлката, и здраво въже, с което да я прикрепите към някои от дърветата в градината си. Може да омекотите седалката с подходяща възглавничка, за да направите люлката по-комфортна и да ѝ се насладите максимално.

Пейка за градината

Градина в стая на къща
Направи си сам декорация за градина 9

Направи си сам пейка за градината. Да, точно така – сами вие може да създадете интересна и удобна пейка за градината, от която да се любувате на гледката и атмосферата, която сами сте създали. За направата ѝ може да използвате така атрактивните в последните години за направата на градинска мебел палети. С тях с минимални усилия ще разкроите нужните форми и само с няколко пирона пейката ще бъде готова. Изберете сенчесто място, на което да я сложите, добавете меки възглавнички, които също сами може да ушиете, и вашата удобна мебел за градината е готова. По същия начин бихте могли да създадете и други мебели като градинска маса и столчета от подръчни материали.

Градината – място за отдих и почивка

Градината не е само място, в което хвърляте усилия в отглеждането на различни култури, зеленчуци, плодове и растения. Освен всички тези задължения, свързани само с работа, би било добре да погледнете на нея и от друг ъгъл. Отделете си пространство, което с наша помощ да превърнете в атрактивно и удобно място за отдих и почивка.

Следвайки гореспоменатите идеи за декорация на двор, вие лесно и без много средства, ще създадете едно приятно и уютно местенце, в което да отпочивате след натоварените работни дни.

Ако сте решили да разширите обхвата на обновяването на двора си и да прибавите към екстериора и барбекю, може да прочетете как да се справите с това съвсем сами тук.

За още полезни съвети и идеи за дома и градината четете нашия блог.

Човек, който се опитва да запази равновесие държeики кашони

⟵ Преместване в нов дом

Местенето в нов дом се случва на повечето хора поне веднъж в живота им. Дали живеете на квартира и се налага да се местите от време навреме, или в някой момент от живота си сте предприели стъпка за покупка на […]

Майстори поставят ламинат в апартамент

Как да си направим ремонт сами ⟶

Лятото е сезонът, в който прекарвате времето си на открито, ходите на почивки, забавлявате се под слънчевите лъчи. Доста често залисани в дългите летни дни забравяте за това, че след лятото идва есента, а с нея и времето, в което […]