10 идеи за ремонт на селска къща

Публикувано на
Стара селска къща

В днешно време все повече хора започват да оценяват предимствата от живота на село. Там е мястото, където човек може да се откъсне от забързаното си ежедневие в града. Чрез престой в селска обстановка всеки може да си осигури една пълноценна почивка, изпълнена с тишина и спокойствие. Доста семейства разполагат с поне една къща на село. Тя с малко усилия може да се превърне в райско кътче, където да прекарват уикендите и почивните си дни. На село децата могат да играят свободно на двора, а възрастните да се наслаждават на своите хобита на чист въздух. Ако притежавате селска къща и имате желание да я посещавате често, може да я реновирате. За да разполагате с нужните удобства в нея, в тази статия сме ви подготвили 10 лесни стъпки как може да ремонтирате своята селска къща.

Какво да направите преди началото на ремонта на къщата

Преди да започнете с ремонта на къщата, трябва внимателно да обмислите с какъв бюджет разполагате. Това ще ви даде ориентир какво може да си позволите като промени. Ремонтът на къща може да излезе доста по-скъпо от този на апартамент, затова направете необходимите изчисления. Преценете дали ще се наложи да отделите повече средства. След като сте уточнили бюджета време е да направите план за действие. Планирайте всички ремонтни дейности, които искате да осъществите, като започнете от най-важните и стигнете до онези, които не са належащи и могат да почакат.

bashta sin selska kashta 1
10 идеи за ремонт на селска къща 6

Следващата стъпка е да се сдобиете с всички необходими материали и инструменти, които ще са ви необходими по време на ремонта.След като сте започнали дейностите не бихте искали да установите, че нещо липсва, нали? Това ще ви накара да пътувате чак до града, за да го купите. Затова най-добре да вземете всичко наведнъж, защото така ще си спестите излишни разходки и време, а и всичко ще ви е под ръка.

Добра идея е да наемете бус или ремарке, с които да транспортирате необходимите мартериали само с един курс. Не забравяйте да се сдобиете и със строителна количка, с помощта на която лесно може да пренасяте тежките материали. Такива, които са необходими за ремонта, саторби с цимент или кашони с плочки от превозното средство до къщата. Тя ще ви е необходима и след това, когато ще се наложи да изхвърляте отпадъците, както и ще влезе в употреба в много дейности, свързани с бъдещата поддръжка на имота и на двора.

10 стъпки за цялостен ремонт на селска къща

За ваше улеснение ние, от Djodi Trade, ви предлагаме 10 стъпки, чрез които лесно да превърнете старата и неприветлива селска къща в красиво и уютно местенце,. Знаем, че е важно за вас, за да прекарвате почивните си дни и да се събирате със семейство и приятели.

1. Ремонт на покрива на къщата
Всеки ремонт на къща започва отгоре надолу. Проверете състоянието на покрива и установете дали има нужда от цялостна подмяна на гредите, или може само да смените керемидите. Извикайте професионалист, който ще ви даде експертно мнение и ще ви посъветва какви действия да предприемете. Покривът е от изключително голямо значение, тъй като от него зависи дали интериорът ще бъде достатъчно добре защитен и устойчив от външните влияния. Такива, например, са дъжд, сняг и вятър.

2. Поставяне на външна топлоизолация
Тази стъпка ще ви осигури по-топла къща през зимата и значително ще намали разходите за отопление през студените месеци. Външната топлоизолация е по-добър избор спрямо вътрешната. Тя има повече предимства, като това да пази от влага и мухъл. За разлика от външната, вътрешната изолация заема част от жилищната площ и прави помещенията по-малки.

rabotnik na pokriv 1
10 идеи за ремонт на селска къща 7

3. Пребоядисване на фасадата
Екстериорът е ключов за начина, по който изглежда къщата. Пребоядисвайки фасадата, те ще придобие свеж и спретнат вид. Снабдете се със специални фасадни бои, валяци и четки за боядисване. Ако къщата е на повече от един етаж, ще имате нужда от скеле, с което лесно и безопасно да достигнете до високите части.

4. Боядисване на портите и ремонт на оградата
Повечето селски къщи имат големи дървени или метални порти на входа. Вследствие на дъждовете и атмосферните влияния те бързо губят първоначалния си вид, защото металът корозира, а дървото изгнива. Вдъхнете нов живот на старите порти, като ги боядисате с устойчива на външните влияния боя. Обърнете внимание и на оградата! Ако тя е тухлена, на места може да има паднали тухли, които трябва да закрепите обратно. Ако пък е телена, проверете дали всички подпорни стълбове са изправени и здраво застопорени.

5. Смяна на дограмата
Прозорците са първото нещо, което новият посетител забелязва, и от тях зависи колко светлина ще навлиза в къщата, затова те трябва да изглеждат добре, а размерът им да бъде правилно преценен. Препоръчително е да замените старата дограма с нова. Така не само ще подобрите вида на стаите, но и те ще бъдат по-добре изолирани. Изберете дървена дограма, ако искате да запазите винтидж стила на къщата. Добавяйки красиви пердета и завеси в помещенията, вашите прозорци ще изглеждат още по-впечатляващо, а и ще създадете уют в стаите.

6. Ремонт на банята
Цялостният ремонт на банята е труден и много дълъг процес. Ако банята функционира добре и няма нужда от ремонт на ВиК инсталацията, може просто да направите леки основни промени. Сменете плочките, боядисайте тавана и сложете влагоустойчиви тапети. Така най-лесно ще придадете чист и спретнат вид на помещението, без да се налага да правите сериозни реконструкции. Козметичният ремонт може да бъде направен изцяло по ваш вкус.

momiche stara selska kashta
10 идеи за ремонт на селска къща 8

7. Боядисване на стените/смяна на тапетите
Най-лесният начин да освежите стаите в къщата е като боядисате стените или смените тапетите. За целта трябва първо да премахнете старите тапети, ако има такива, и да изравните повърхността на стените. Боядисването става лесно, стига да имате стълба и необходимите уреди за целта. Ако сте решили да слагате тапети, въоръжете се и с търпение, защото този процес изисква внимание и прецизност.

8. Подмяна на отоплителните уреди
Няма нищо по-хубаво от уюта и топлината, които създават печките на дърва. Поддържането на камина обаче не е никак лесна задача, особено ако никой не живее в къщата постоянно. Помислете за по-модерен и икономичен начин на отопление, с който бързо да стоплите жилището дори и в най-студените дни. Това може да бъде конвекторна печка или радиатор.

9. Освежаване на обзавеждането в стаите
Придайте нов вид на мебелите, като добавите различни декоративни елементи, които лесно могат да скрият следите от износване, ако има такива. Сложете калъф или одеяло на стария диван, добавете и малки възглавнички, а на масата поставете нова покривка! Проблемът с неудобното легло може да бъде решен, като подмените матрака. Може да боядисате дървените мебели, като по този начин ще скриете техните несъвършенства, но и ще ги запазите за по-дълго. Използвайте комплект за пренасяне на мебели, с който лесно ще разместите обзавеждането в стаята, без да ви е необходима допълнителна помощ.

10. Изграждане на беседка или навес
Едно от най-големите предимства на селската къща пред градския апартамент е това, че има двор. В негоможе да прекарвате свободното си време на открито. Нашето предложение е да изградите беседка или навес, където цялото семейство ще може да се събере и да се наслаждава на чистия въздух. Сложете дълга маса и барбекю, благодарение на които през лятото ще имате чудесна кухня на открито. А ако направите помещението закрито и отопляемо, то може да се използва и през студената част от годината!

momiche boyadisva steni kashta
10 идеи за ремонт на селска къща 9

Благодарим ви, че останахте с нас до края на статията! Надяваме се, че нашите 10 идеи за ремонт на селска къща са ви допаднали, и сте научили полезни неща, които да приложите върху своята вила. Къщата на село е чудесно място, където може да избягате, когато искате да си починете от града, и е предимство, с което не всеки разполага! Не се лишавайте от тази прекрасна възможност само, защото жилището има нужда от ремонт, който смятате, че не е по вашите сили. С добър план за действие, следвайки нашите стъпки, ще успеете да ремонтирате вилата успешно, и със сигурност ще я превърнете в любимо място за почивка!

Светла спалня - бял цвят и мента

⟵ 7 идеи за ремонт и освежаване на спалнята

Прекарвате приблизително 1/3 от живота си в сън, така че не трябва ли да спите в стая, която допринася за сладки сънища? Неприветливата или неорганизирана спалня може да затрудни релаксацията и вероятно няма да ви предразположи към почивка. Ами ако […]

Жена седи на пода с инструменти

Как да направите циментова замазка сами ⟶

Съвременните подови покрития изискват равномерна основа, която се постига най-лесно чрез замазване на пода. Циментовата замазка е най-предпочитаният начин, защото е лесен за направа и икономичен вариант. След поставянето ѝ, най-вероятно ще се наложи да изчакате около месец преди да […]