Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция?

Публикувано на
Гел дезинфектант за ръце

2020 е годината, за която всеки може да каже “Не очаквах да се случи такова нещо”. Тази година ни научи и на много неща. От миене на ръцете на всеки час до носенето на маски или кихане, покривайки носа си с лакът. Тези прости, но съществени неща станаха част от ежедневните ни навици.

Меко е да се каже, че пандемията ни е разтърсила. Днес нашата основна цел е да останем предпазливи и да защитим себе си и другите около нас. Докато социалното дистанциране и маските са важни, ние изведнъж ставаме още по-осъзнати относно правилните мерки за хигиена на ръцете. А що се отнася до хигиената на ръцете, стойките за безконтактна дезинфекция имат огромна роля.

Дори след края на пандемията необходимостта от дезинфектанти за ръце едва ли ще намалее. Мръсните ръце допринасят за близо 50% от всички огнища на болести, предавани между хората. Също така до 80% от заразните болести се прехвърлят чрез допир. Като се имат предвид тези статистически данни, навикът за миене и дезинфекциране на ръцете винаги ще бъде стълб на доброто здраве.

Безконтактна метална стойка за антибактериален гел - възможност за изпъление в различни цветове + стикери
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 13

Какво е стойка за безконтактна дезинфекция

Бутилките с дезинфектант имат една контактна точка – помпичката – и когато се използват от много хора, това може да се превърне в причина за разпространение на вируси и бактерии.

Стойките за безконтактна дезинфекция станаха нужни за редица бизнеси.

Това е разбираемо, защото хората докосват дозатора на бутилката с дезинфектант всеки път преди и след използването му и по този начин се губи ефектът на процедурата.

Така се появява идеята за създаване на стойка за безконтактна дезинфекция, работеща чрез натискане на крачен педал. Системата на действие е проста. Поставяте бутилка с дезинфектант на предвиденото за нея място и чрез натискане на педала с крак, механизмът оказва натиск върху дозатора и той изпуска нужното количество дезинфекциращ гел.

Безконтактна метална стойка Gelly Handsfree за антибактериален гел с избор от няколко цвята
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 14

Предимства на стойките за безконтактна дезинфекция за вашия бизнес

Нека продължим напред и да разберем основните характеристики на стойките за безконтактна дезинфекция:

  • Не се изисква контакт. За разлика от ръчните, безконтактните дозатори се управляват без да ги докосвате с ръка. Всичко, което трябва да направите, е да поставите ръцете си под дюзата и да натиснете педала с крак.
  • Здрави и издръжливи. Стойките за безконтактна дезинфекция се произвеждат от метал. Те имат планка, която позволява захващане за пода с дюбели, за стабилност и против кражба.
  • Разпределя стандартно количество. Всеки безконтактен дозатор разпределя предварително определено количество, което е достатъчно, за да покрие двете ръце.
  • По-малко поддръжка. Единственото необходимо е да смените празната бутилка с пълна.
  • Модерен външен вид. Стойките за безконтактна дезинфекция имат елегантен и стилен дизайн. Те изглеждат добре и привличат вниманието на хората.

safe people
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 15

Стойката за безконтактна дезинфекция защитава вашите служители и клиенти

Осигуряването на безопасна работна среда и помещения за работници и клиенти е нужда на всеки бизнес.

„Как да поддържам здрави служителите и клиентите си?“ е един от многото въпроси, пред които са изправени работодателите. Чистите ръце са част от мерките за ограничаване на разпространението на вируси и бактерии.

Както може би сте чували, препоръчително е използването на дезинфектант, когато човек не може да си измие ръцете със сапун. Съветът на експертите е да се използва дезинфектант за ръце на алкохолна основа.

Когато сапунът и водата не са лесно достъпни, дезинфекциращите гелове и спрейове са чудесна алтернатива. Важно е да се отбележи, че дезинфектантът за ръце трябва да съдържа поне 60 процента алкохол, за да бъде най-ефективен.

Фирмите могат да защитят своите клиенти и служители, използвайки стойка за безконтактна дезинфекция.

miene ratse
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 16

Стойката за безконтактна дезинфекция ограничава разпространението на вируси и бактерии

Проучванията показват, че около 1 на всеки 5 души не си мият ръцете, а от тях 70% не използват сапун. Също така наличието на сапун и течаща вода не е възможно навсякъде. Решението? Стойката за безконтактна дезинфекция.

Експертите са единодушни, че дезинфектантите са жизненоважни за ограничаване на разпространението на вируси и бактерии. Следователно, офисите, училищата, търговските обекти, ресторантите, хотелите и всички други бизнеси правят хигиенизирането на ръцете задължително, преди посетителите да влязат в техните обекти.

Хората осъзнават важността на личната хигиена и използват стойките за безконтактна дезинфекция, за да ограничат разпространението на вируси и бактерии.

Стойките за безконтактна дезинфекция са нужни за редица бизнеси

Стойките за безконтактна дезинфекция на ръцете са важен актив в борбата с разпространението на вируси и бактерии за всеки бизнес. Тези дозатори показват на вашите клиенти, че се грижите за тяхното здраве и здравето на вашия персонал.

Стойки за безконтактна дезинфекция са нужни за всички бизнеси, включително:

ofis sluzhiteli
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 17

Работни помещения и офиси

Производствени, промишлени, логистични и дистрибуторски помещения и офиси са местата, където се наблюдава значително струпване на хора, и да се контролира потокът е невъзможно. Стойките за безконтактна дезинфекция са нужни на тези бизнеси, тъй като всеки може да си позволи няколко секунди дезинфекция на ръцете, за да остане в безопасност.

Ресторант
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 18

Хотели и ресторанти

Поради затварянето, туристическият и ресторантьорският бизнес понесе най-голям удар. Сега те бавно се възстановяват и следват ключови насоки за проверка, социално дистанциране и хигиенизиране на ръцете, за да се гарантира безопасността на всички. Стойки за безконтактна дезинфекция могат да се монтират до входните места, за да се подканват посетителите да почистят ръцете си.

targovski tsentar
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 19

Магазини, търговски обекти и МОЛ-ове

Търговските обекти са места, които се посещават ежедневно от много хора. Поставянето на стойки за безконтактна дезинфекция е най-удачно и нужно за този бизнес. Това ще улесни клиентите и персонална да поддържат хигиена на ръцете. След като пазаруват, хората могат да използват дезинфекциращ разтвор, за да се чувстват по-сигурни, когато се прибират у дома.

metro stantsiya
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 20

Железопътни станции и метростанции

Влаковете и метрото транспортират огромен брой пътници. Хората, които пътуват, идват и отиват на различни места, което налага нуждата от употреба на стойки за безконтактна дезинфекция в транспортния бизнес. Трябва да има безконтактни дозатори в метрото и жп гарите, така че хората да имат чисти ръце, дори в движение. 

stoika dezinfektant uchilishte
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 21

Училища и университети

В училищата и сградите на висшите учебни заведения стойките за безконтактна дезинфекция са от съществено значение за опазване на здравето на учениците и студентите.

pazar
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 22

Открити тържища и пазари

Това са най-благоприятните места за разпространение на вируси и микроби, поради което е изключително нужно да се използват стойки за безконтактна дезинфекция. По този начин може да се ограничи предаването на зараза чрез допир до предмети, обекти и други хора.

Обществени сгради и държавни учреждения

Колкото и да се ограничава достъпът до обществени места и обекти, понякога посещаването на държавни учреждения и институции е неизбежно. Добра практика в този случай ще е поставянето на стойка за безконтактна дезинфекция на входовете и изходите на тези обекти.

vhod zavedenie dezinfektant
Кои бизнеси имат нужда от стойка за безконтактна дезинфекция? 23

Къде да поставим стойката за безконтактна дезинфекция

Въпреки че няма “основно правило”, е добре да разполагате с достатъчно на брой стойки за безконтактна дезинфекция в зависимост от нуждите на вашия бизнес. Тъй като – технически – дезинфектантът за ръце се смята за лекарство без рецепта е добре да спазвате следните препоръки при монтиране на стойка за безконтактна дезинфекция:

  • Дезинфектантът за ръце е запалим, така че го дръжте далеч от източници на висока температура или огън;
  • Инсталирайте стойките на недостъпно за домашни любимци място, защото поглъщането на дезинфекциращ препарат може да доведе до лоши последици;
  • Поставете ги на местата, където те са най-необходими, като входовете и изходите на обекта;
  • Където и да поставите стойките за безконтактна дезинфекция, се уверете, че те са здраво закрепени.

Ако търсите идеалната стойка за дезинфекция за нуждите на вашия бизнес, обърнете внимание на Безконтактна метална стойка Gelly Handsfree за дезинфекциращ гел дозатор. Освен безконтактното дозиране на дезинфекциращ препарат, тя има още няколко предимства: може да я поръчате в 10 различни цвята, както и да бъде залепен стикер с вашето лого, изображение или надпис.

миене на ръце и дезинфеция

⟵ Съвети за правилна дезинфекция на ръце

Поддържането на добра лична хигиена и редовната дезинфекция на ръце са от особено значение, независимо дали контактувате с много хора или не. Измиването на ръцете е жизненоважно, независимо къде работите – от офиси и магазини, до хотели и болници, както […]

Натоварена ръчна количка

Наръчник за купуване на ръчна количка ⟶

Безспорен факт е необходимостта от ръчна количка в различни сфери на дейност, които включват транспортиране и преместване на материали от едно място на друго. Макар купуването на подобно оборудване да не ви изглежда като нещо особено, е необходимо да притежавате […]