Предимствата да имате собствена количка

Публикувано на
Момиче с ръчна количка

Транспортните и платформените колички са незаменими помощници, когато става въпрос за местене на тежки предмети от едно място на друго.

Те Ви позволяват да транспортирате товари с много по-голямо тегло, отколкото бихте могли да повдигнете с ръце. Някой модели са сгъващи се или предназначени за улеснено изкачване по стълби.
На всеки от нас му се налага поне няколко пъти в годината да премества нещо тежко или обемно, което да не може да пренесе сам. Добра товарна количка е страхотно подемно-транспортно оборудване , което трябва да имате под ръка. Независимо дали работата Ви изисква преместване на стотици кашони на седмица или местене на всичките Ви мебели, уреди и багаж за един уикенд.
Спасете се от болките в гърба и свършете работата по-бързо с най-новите версии на този вековен тип оборудване.

Защо да използвам товарна количка

Толкова много видове подемно-транспортна техника съществуват, които служат за преместване на тежки товари от точка А до точка Б. Чудите ли се защо да изберете товарна количка пред всички останали възможности за избор? С какво е по-добра и какви предимства ми дава?
Отговорите на тези въпроси, които си задават сa тук. Съществуват няколко основни причини. Кои са те? Предстои да разберте!

Транспортна количка

6 причини да имам товарна количка

Предимствата да притежавате товарна количка са много. Основните са икономичност, издръжливост, подобряване на производителността и безопасност. Сигурни сме, че ще откриете и много други ползи от употребата им за Вас.
Нека разгледаме основните причини за покупка на собствена товарна количка. А те са:

1. Икономичност

Товарните колички са икономичен избор, които да използвате за преместване на тежки предмети в широк спектър от приложения. Те не само са ефективни за подпомагане на олекотяването и преместването на тежки товари, но изискват само малка инвестиция. Разходите за поддръжка също са ограничени, в сравнение с много подобни опции. Необходима е подмяна на колелата от време на време, което не е скъпоструващ ремонт.

2. Устойчивост

Това е просто оборудване, което се състои от няколко основни компонента: колела, платформа, рамка и дръжки. Няма интегрирана електроника или сложни, механични части. Основните носещи компоненти се изработват от стомана или алуминий, което ги прави изключително здрави. Те издържат на голямо натоварване, корозия и механични повреди в следствие на удар.

3. Подобрена продуктивност

Ако често Ви се налага да местите предмети на ръка, това е уморително и бавно занимание. Да притежавате товарна количка е голямо предимство при извършване на такава дейност. Тя е подходяща за преместване не тежки предмети на двора, в гаража, местене на мебели и бяла техника. Това е Вашият съюзник когато имате нужда от повдигане на тежки обекти, без да се натоварвате. Няма да се изморявате и ще свършите работата по-бързо.

Градинска количка Фермер

4. Маневреност на стълбите

Една от най-големите трудности, пред които може да се изправите е качването или свалянето на товар по стълбище. Ръчните товарни колички за стъпала опростяват тази задачи. Колелата им са специално проектирани за лесно изкачване по стъпала, а рамката разполага с колан или верига за обезопасяване на товара.

5. Лесно съхранение

Може би все още се колебаете дали да направите подробно инвестиция, защото не искате да отделяте място за съхраняване, когато оборудването не се използва. Ръчните товарни колички не са толков обемисти и тежки, колкото може и си мислите. Всъщност много модели са сгъваеми, което Ви позволява да ги сгънете и да ги поставите някъде, където няма да Ви пречат. Когато Ви потрябват отново, изваждате, разгъвате и работите.

6. Безопасност

На първо място е необходимо винаги да работите безопасно. Когато извършвате повдигане на тежки предмети, Вие рискувате да се нараните. Ако имате товарна количка, безопасно и ефективно ще местите широка гама от предмети с лекота. Дори сам ще може да пренесете нещо, за което стандартно са необходими 2-ма души.

Ръчна количка

Какви предимства дава притежаването на товарни колички за бизнеса

Успехът на даден бизнес зависи от сферата на действие и подбор на правилното оборудване за работа. За да функционира бизнесът Ви ефективно, трябва да разполагате с необходимите средства за лесно извършване на ежедневните задачи.
Товарните колички се използват за управление на тежки товари, без да се налага да напрягате тялото. Те се използват като складово оборудване, за д организиране на доставки и продукти и транспортиране на материали от една точка до друга. Някои модели са специално пригодени за пренасяне на опасни материали и контейнери със страна форма.

Ръчна количка облегната

Поради характеристиките си, товарните колички са от голяма полза за бизнеси като малки ресторанти, болници, търговски обекти и индустриални съоръжения. С тях Вашите служители с лекота ще пренасят и преместват тежки предмети от едно място на друго. Един служител може сам да манипулира с товари с голямо тегло, за които обикновено са нужни 2-3 души.
Съществуват много видове товарни колички, които задоволяват различни потребности на бизнеса. Избирате от широка гама от модели, които имат различни функции. Има такива, изработени от материали като стомана или алуминий.
За ресторантите и хранителния бизнес се използват ръчни товарни колички, тъй като те са леки и лесни за употреба. Платформени колички се използват за пренасяне и транспортиране на по-тежки и по-обемни товари. Те имат товароносимост до 300 килограма.
Изберете сгъваем модел, ако разполагате с ограничено пространство за съхранение. По-високите модели се използват за транспортиране на големи и високи кашони като тези на хладилници, печки, бойлери и други.
Винаги е умно решение да използвате товарни колички за Вашия бизнес или склад. Те ви позволят да транспортирате товари и оборудване лесно, удобно и безопасно. Без значение какъв размер и тегло са тези товари, товари и материали, имате нужда от тях.
В допълнение, ще намалее броя на наранените служители поради повдигане и преместване на тежки материали от едно място на друго. Нараняванията могат да навредят на Вашия бизнес и свеждането до минимум на здравните проблеми, свързани с работата, също може да повиши Вашата производителност.

две градински колички

⟵ Какъв размер ръчна количка да избера?

Най-универсалното оборудване, което може да притежавате е товарна количка. Тя намира приложение в различни сфери от строителство до градинарство, защото улеснява работата на всички. Що се отнася до избора на размер, обаче има повече от няколко възможни вида. Като цяло, […]

товарна количка с пратка

Товарни колички за куриери – Защо са важни? Приложение ⟶

Куриерите и разносвачите са изправени пред редица опасности в ежедневието си. Те са като войни на пътя, които се борят с трафика, лишите пътни условия и твърде често – разсеяния шофьор. Но техните ангажименти не приключват до тук. Работата на […]