Товарни колички за куриери – Защо са важни? Приложение

Публикувано на
товарна количка с пратка

Куриерите и разносвачите са изправени пред редица опасности в ежедневието си. Те са като войни на пътя, които се борят с трафика, лишите пътни условия и твърде често – разсеяния шофьор. Но техните ангажименти не приключват до тук. Работата на куриерите е свързана с товарене, повдигане и носене на всякакви товари.
Те се изправят пред всякакви условия, за да доставят пратките на своите клиенти „безопасно“ и бързо. Налага им се да преодоляват неравен терен, да газят в сняг, киша и дъжд, както и да се качват и слизат по стълби. Всичко това те правят сами, носейки големи и малки, леки и тежки пакети и колети.

Един куриер може да има леката задача да достави малък пакет, но друг път “едва вижда“ когато голям кашон в ръцете му блокира видимостта напред. Тогава е най-подходящо да използва товарна количка, с чиято помощ да улесни и ускори работата си. С нейна помощ, той ще прилага по-малко физически усилия и няма да бъде уморен в края на работния ден.


С тази статия имаме за цел да Ви запознаем, какво е приложението и какви са предимствата на товарните колички за куриерските фирми. Защо е важно да ги използвате и какви са ползите им за складовата среда и разноса на пратки. Но преди това ще дадем малко повече яснота относно самото оборудване.

Какво е товарна количка

Ръчна товарна количка е двуколесно и изправено оборудване, което може да включва и допълнителни колела за превръщане в платформена количка, когато е необходимо. Използва се за пренасяне на товари с тегло от 50 до 350 килограма. Може би сте виждали такава, но не сте съвсем сигурни дали Вашият бизнес може да се възползва от нея.
Ето всичко, което трябва да знаете за ръчните товарни колички за куриери.
Те могат да се използват в широк кръг от компании, индустрии и приложения като тайни оръжия за подпомагане при преместване на тежки предмети. С тях куриерите могат да носят кашони, мебели, уреди, оборудване и не само. Използват се за преместване на предмети както в склада, така и за товарене и разтоварване на пратки в камиони и бусове.

trolley 2582490 1920 1

Защо товарните колички са важни за куриерските фирми

Те улесняват работата на куриера! Когато става въпрос за улесняване на работа на складовия работник или куриер, се пренебрегват основните начини и се предприемат сложни, високотехнологични покупки. Предполага се, че иновациите ще направят работната среда по-безопасно и по-лесно място за всички участници.
Това схващане не е грешно, но се пренебрегват някои от най-основните подобрения, които могат да бъдат направени. Подходящата подемно-транспортна техника, е също толкова голяма революция, колкото всяко роботизирано оборудване.
Някои от най-големите подобрения на работното място, които могат да бъдат направени е чрез товарна количка за куриери. Това оборудване, ще улсени ежедневната работа и ангажименти на куриера. По-какъв начин това се случва, следва да разберет.

Куриер с количка

Приложение на товарните колички за куриери

Има много различни видове куриерски услуги и нито едно подемно-транспортно оборудване не е идеално за всяко приложение. Ако използвате големи камиони, превозващи големи товари, имате възможност да използвате оборудване като мотокари.

Ако обаче имате по-малък камион за доставка на по-малки пратки, се нуждаете от товарна количка. Тя улеснява куриера, защото може лесно да се съхранява и транспортира в камиона за доставка.


Предстои да се запознаете с различните модели товарни колички и какво е тяхното приложение:

  • Стандартни. Те са съставени от две колела, които могат да са пневматични, каучукови или пластмасови, рамка и платформа. Транспорта на предмети се извършва във вертикално положение.
  • Двупозиционни. Този вариант разполага с две големи колела за вертикален транспорт на товари. Той също така има две по-малки колела, така че да може да се превърне в платформена количка, с която да се пренасят по обемни пратки.
  • Сгъваеми. Този модел разполага със сгъваема платформа и дръжки, за да заема по-малко място когато не е в употреба. По този начин заема по-малко място в буса на куриера.
  • Товарни колички за стълби. За изкачването по стълби има налични модели, които ще улеснят куриера да извършва доставка на пратки до в няколко етажна сграда, без асансьор. Те са снабдени с допълнителна верига или колан за закрепване на товара, а някои имат спомагателни колела за по-лесно преодоляване на стъпалата.
Куриери с количка

5 предимства на товарните колички за куриери

Многото приложения могат да бъдат обобщени в пет основни категории, всяка от които ще подобри демонстративно работата. Куриерите могат да използват всяко от тези приложения, за да преодолеят лесно всички предизвикателства при извършването на доставки.

  1. Товарните колички за куриери са на достъпна цена

    Технологията със сигурност има роля на работното място, особено в куриерския бизнес, където може да се използва за проследяване на всичко – от работното време до разноса. Но това не единственият начин да се постигне икономическо подобрение в начина, по който се правят нещата. Всъщност чудесният набор от товарни колички може да окаже също толкова голямо влияние.Заслужава да се отбележи, че много от най-високотехнологичните иновации са мимолетни. Много от тях ще остареят следващия месец и ще се нуждаят от подмяна през следващата година. Дори електрическата подемно-транспортна техника в крайна сметка изисква поддръжка и ремонт с течение на времето.

    Обратно на това, товарните колички не изискват тези разходи. Те са на изключително достъпна цена, с което се съкращава първоначалната инвестиция. Те са здрави, а дори да се наложи подмяна на някои от компонентите, те са евтини. Бюджетът на бизнеса ще бъде благодарен.

  2. Товарните колички намаляват риска от нараняване на куриера

    Куриерските фирми работят с пакети и колети, които са твърде тежки, за да бъдат вдигани носени на ръце на дълго разстояние. Ръчните товарни колички осигуряват на куриерите възможността ръцете, краката и гърба им да не се натоварват прекомерно. По този начин се намалява вероятността от възникване на травми.
    Освен това е по-малко вероятно те да страдат от проблеми със ставите, което може да ги накара да сменят работата. Собствениците на куриерски фирми трябва да уважават служителите си, като им осигурят подходящото подемно-транспортно оборудване.

  3. Товарните колички повишават производителността на куриера

    Разбира се, те предотвратяват голям брой наранявания сред куриерите. Познайте какво още предотвратяват? Изтощение. Не е тайна, че вдигането на тежки предмети час след час, ден след ден, оказва своето влияние върху работниците.
    С товарна количка обаче това бреме се прехвърля върху устройство. Тя се доставя с колела, дръжки, вериги за задържане на тежките предмети, докато те се транспортират без усилие.
    Куриерите ще полагат по-малко усилия и ще отделят по-малко време за доставяне на всяка пратка. По този начин те ще изпълняват повече заявки в рамките на работния ден, без да работят извънредно и да се претоварват.

  4. Товарните колички за куриери са многофункционални

    Когато говорят за тях, повечето хора си представят традиционна транспортна количка. Това вероятно е така, защото този вариант е най-популярният, но не е единственият модел полезен за куриерите. Всъщност може дори да не е най-добрият вариант за повечето хора в момента на пазара.
    Днес много модели товарни колички се отличават със способността си да се трансформират. Те съчетават функциите на платформена и транспортна количка в едно – нещо, което преди бяха два отделни продукта. Освен това са сгъваеми, така че да са лесни за прибиране в бус или пикап, без да заемат много място.
    Това означава, че може да се използват за три напълно различни цели, допълнително засилвайки икономическия аргумент, който беше отбелязан по-рано в тази статия. Днес собствениците на фирми оценяват многофункционалното оборудване точно толкова, колкото ценят универсалния работник.

  5. Товарните колички за куриери са надеждни, здрави и издръжливи

    Товарните колички са лесни за използване както от нови, таки и от опитни куриери. Те се произвеждат така, че да издържат години наред на тежки натоварвания. Разбира се, трябва да спазвате обозначената товароносимост. Нашите модели издържат няколко последователни години, без да е необходим нито един ремонт.
    Единствено от време на време е необходима подмяна на гумите след продължителен период на употреба. Това са относително малки притеснения. В настоящия икономически климат бизнесът би си направил услуга, като инвестира в оборудване, което може да функционира като дългосрочна инвестиция. Здравите товарни колички са точно такава инвестиция.

Момиче с ръчна количка

⟵ Предимствата да имате собствена количка

Транспортните и платформените колички са незаменими помощници, когато става въпрос за местене на тежки предмети от едно място на друго. Те Ви позволяват да транспортирате товари с много по-голямо тегло, отколкото бихте могли да повдигнете с ръце. Някой модели са […]

миене на ръце и дезинфеция

Съвети за правилна дезинфекция на ръце ⟶

Поддържането на добра лична хигиена и редовната дезинфекция на ръце са от особено значение, независимо дали контактувате с много хора или не. Измиването на ръцете е жизненоважно, независимо къде работите – от офиси и магазини, до хотели и болници, както […]